Tassen

Ik ben zuinig op mijn cameratas

17935Ik ben zuinig op mijn cameratas

Ik ben professioneel film maker en heb om de paar maanden grote opdrachten waar ik een goede dagprijs verdien van wel twee honderd vijftig euro. Genoeg om van te leven en de huur van te betalen. Ik loop dan met mijn cameratas de set op en ben de hele dag bezig met of data handeling of making off foto’s. Mijn cameratas is erg belangrijk voor mij, dit komt misschien wel omdat hij een keer kwijt was op een filmset. Ik wist niet wat mij over kwam. Ik was even naar de wc gegaan en we waren op een buiten locatie. Meestal letten de locatie managers dan wel op dat er geen vreemde mensen op de set komen. Toen ik terug kwam was mijn cameratas weg. Ik was in paniek en heb gelijk de productieleiding aan gesproken. Ze had geen tijd zei ze maar ze zou wel even een runner laten kijken. Nou terwijl de runner en ik op zoek waren naar mijn cameratas hoorde ik aan de andere kant ook wat rumoer. Ik ging erheen, bleek dat een actrice haar smart Phone was gestolen. Nu had de productieleiding wel opeens tijd. Een cameratas en een smart Phone in een paar minuten tijd, er was iets aan de hand. Zelfs de regisseur stopte met draaien, hij was namelijk zijn bril kwijt. Die bleek gewoon op z’n hoofd te zitten, maar ik vond het wel fijn want nu was iedereen bezig met mijn cameratas. En inderdaad tussen de figuranten zat een dief die mijn cameratas en de telefoon van de actrice had. De politie kwam erbij en er is gelijk aangifte gedaan. Een productie assistent had de figurant al wat verdacht gevonden en toen zag ze in zijn kleedkamer mijn cameratas. Ik ben haar enorm dankbaar.