Relatiegeschenken

Preventieve werking van de dashcam

Preventieve werking van de dashcam

Ik zal niet teveel in details treden omdat ik geen zin heb gedoe te krijgen met dit blog, ik wil alleen even mijn kant van het verhaal uit de doeken doen. En die heeft te maken met een ongeluk waar ik een poosje geleden in terecht kwam. Laten we alsjeblieft even voorop stellen dat het niet mijn schuld was. Nogmaals, ik zal niet teveel uit de doeken doen, maar wees een trouwe lezer en geloof me op mijn woord. Dat laatste is overigens niet wat de rest deed, alleen een woord is namelijk niet genoeg. Het hele nare van de situatie is dat er niets of niemand is die mijn verhaal kan ondersteunen – er waren geen getuigen aanwezig en bovendien waren er daar in dat gebied ook geen camera’s die het een en ander konden registreren. Alleen ik dus, en die ander, maar die had natuurlijk zijn eigen verhaal. Enfin, het is me niet in de koude kleren gaan zitten, dit voorval, en zeker niet gezien ik mijn gelijk niet heb kunnen halen. Een vriendin van me vroeg me waarom ik in het vervolg dan geen dashcam in mijn auto nam, en ik kon niet met argumenten komen die dit zouden tegenspreken, ik zag geen argumenten tegen. Voortaan wordt alles wat ik in de auto doe bijgehouden door de dashcam, als ik aan het rijden ben maar ook als ik geparkeerd sta. Tijdens het rijden is de dashcam gericht op wat er om mij heen gebeurt. Word ik dan weer eens aangereden dan is dan tenminste vastgelegd wiens of wier schuld het is. Ook als ik geparkeerd sta is de dashcam actief zodra iets of iemand te dicht in de buurt komt. Ik zag laatst terug op de beelden dat iemand had geprobeerd in te breken maar in z’n activiteiten stopte toen hem duidelijk werd dat de dashcam alles vastlegde, die is er toen snel vandoor gegaan – zónder buit!

Similar Posts